Sådan bliver du Skydiver!
Faldskærmsudspring er for alle med eventyrlyst. Om du er ung eller gammel, mand eller kvinde, stor eller lille, betyder ikke alverden. Bare du har et rimeligt helbred og i øvrigt har mod på udfordringer og oplevelser.

Solospringer
Det er ikke svært at springe faldskærm. Skærmen er nem at styre, og landingsteknikken læres let. Men det er udfordrende psykologisk. Derfor skal du instrueres grundigt i, hvad det hele går ud på. Vejrforhold, udstyrets sammensætning, regler og sikkerhedsforhold. Alt sammen for at give dig den maksimale tryghed under springet.
For at komme på elevkursus, skal du være fyldt 16 år og veje maks. 110 kg. Grunduddannelsen tager en weekend, og du undervises af erfarne instruktører.

Vi afholder elevkursus den anden weekend i hver måned henover foråret, sommeren og efteråret. Kurset starter fredag aften med teori og instruktion på jorden. Lørdag færdiggøres grunduddannelsen og afsluttes med en teoriprøve. Herefter er vi klar til at springe. Hvis vejret er fint flyver vi op i 1000 meters højde, og du får dit første solospring.

De første 5 spring foregår fra 1000 meters højde. Du er forbundet til flyet med en line (staticline), der sørger for automatisk åbning af faldskærmen, når du springer ud af flyet. Ved hvert spring er der en erfaren instruktør med dig i flyet. Når du har lært at springe stabilt af flyet, skal du øve dig i at åbne skærmen med et blindhåndtag (dummy). Såfremt instruktørerne godkender denne øvelse 3 gange i træk, er du klar til at springe med frit fald og selv åbne din faldskærm. Og det er jo det det hele drejer sig om.

Det første frie fald er fra 1200 meters højde, med frit fald på 5 sekunder. Efterhånden som du bliver dygtigere, øges udspringshøjden, og dermed længden af det frie fald. Når du er godkendt til 4.000 m, kan du opnå et frit fald på 60 sekunder og herefter skærmflyvning. Efter du har gennemført ca. 40 spring, skal du bestå nogle afsluttende prøver, hvori der indgår forskellige øvelser under et frit fald på 30 sekunder. 

Du er nu fuldbefaren Skydiver – du får dit eget faldskærmscertifikat, og du kan deltage i større arrangementer og springe i udlandet.

Udstyr og pakning af skærm
I begyndelsen pakker vi skærmen for dig. For at kunne pakke skærmen selv, skal du have et særligt certifikat. Det får du i løbet af elevuddannelsen. Så længe du er elev, skal du ikke selv købe udstyr. Klubben har alt det du skal bruge – faldskærm, hjelm, højdemåler og springdragt. Når du er helt færdig med uddannelsen er det en god idé, at anskaffe dig dit eget grej. Men tal med erfarne springere, inden du køber noget.

Vi anbefaler, at du allerede efter det første spring kigger over skulderen på den, der pakker skærmen, og vær ikke bange for at spørge. Jo hurtigere du lærer at pakke din egen skærm, desto nemmere (og billigere) bliver det at få mange spring på en dag.


Staticlineuddannelsen:

test


Pakker og priser
Vi tilbyder tre uddannelsespakker.

Pakke 1 indeholder:

 • 1 komplet spring, dvs. flyvning, skærmleje og pakning af skærmen efter landing
 • Indmeldelse i Kolding Faldskærmsklub og Dansk Faldskærms Union (3 mdr. medlemskab)
 • Løbende teoretisk og praktisk undervisning
 • Instruktørbistand under springenes afvikling
 • Radioinstruktion under åben skærm

Pakke 2 indeholder:

 • 6 komplette spring, dvs. flyvning, skærmleje og pakning af skærmen efter landing
 • Indmeldelse i Kolding Faldskærmsklub og Dansk Faldskærms Union (3 mdr. medlemskab)
 • Løbende teoretisk og praktisk undervisning
 • Instruktørbistand under springenes afvikling
 • Radioinstruktion under åben skærm

Pakke 3 indeholder:

 • Komplet certifikatpakke
 • 40 komplette spring, dvs. flyvning og skærmleje samt pakning af skærmen de første 6 gange. Herefter begynder du selv at pakke din skærm.
 • Indmeldelse i Kolding Faldskærmsklub og Dansk Faldskærms Union (3 mdr. medlemskab)
 • Løbende teoretisk og praktisk undervisning
 • Instruktørbistand under springenes afvikling
 • Radioinstruktion under åben skærm
 • Video af de obligatoriske prøver

Vi udsteder gerne et gavekort, hvis du vil bruge et faldskærmskursus som gave til din kæreste eller ven.
Priser og køb foregår i shoppen.

Har du stadig spørgsmål, så tag endelig fat i os .
Skriv gerne til Instruktøransvarlig, Gert Bjerregaard Andersen.
(Al kontakt vedrørende gavekort bedes rettet til formanden)